Airbnb Budapest - Ügyfélszolgálat 8-20 óráig +36306923909|info@lakasmanagair.hu

A rövidtávú lakáskiadás előnyei

//A rövidtávú lakáskiadás előnyei

Az ember csak dolgozik és dolgozik, aztán egyik nap rápillant a számlájára, ahol végre annyi pénz összegyűlt, amit már be tud fektetni. Hiszen ezért dolgozott olyan keményen, hogy legyen megtakarítása, hogy végre – szinte befektetett energia nélkül – egyre több és több pénzt termeljen. A lakáspiac még mindig a legmegbízhatóbb befektetésnek számít, ha az ember az összekuporgatott vagyonát biztos helyen szeretné tudni. Tudtad, hogy a befektetésnek szánt ingatlanod nem csak hosszútávú lakáskiadással tud neked bevételt termelni? Engedd meg, hogy bemutassuk neked az Airbnb, azaz a rövidtávú lakáskiadás előnyeit!

 

Az Airbnb

Az Airbnb 2008 óta van a köztudatban, azóta egyre népszerűbb lett mind az ingatlannal rendelkezők, mind a szálláskeresők körében. A működése nagyon egyszerű: feltöltjük a kiadó lakást különböző online felületekre, mint például az Airbnb, a szállás.hu vagy a booking.com, és a rövidtávú szálláskeresők – általában turisták – egyszerűen lefoglalják a szállást pár napra vagy hétre.

 

 

A rövidtávú lakáskiadás előnyei

Első és legszembetűnőbb előnye a rövidtávú lakáskiadásnak, hogy több bevételt tud termelni, mint ha albérletnek adnád ki. Hiszen, ha kiszámoljuk, hogy egy Budapesti lakásért elkérhetsz havonta 150-200 ezer albérleti díjat, egy turistának pedig kiadhatod napi 10-18 ezerért, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy a rövidtávú kiadás sokkal több bevételt tud termelni. Természetesen ehhez szükséges, hogy lehetőleg szinte az összes napot ki tudd adni, de ha egy hónapban csak 12-15 napot adsz ki, már több bevételt termelsz, mint albérletbe adással. Sőt, ha nagyon jól menedzseled a lakásod, akár egy hónapban 450-500 ezer Ft-ot is tud neked termelni. Természetesen ehhez szükség van arra, hogy minden felületen megjelenj, és minden honlapra optimalizálni kell a feltöltést, hogy a lehető legtöbb turista válassza a te ingatlanodat a nyaralása során. 

 

Nagy előnye még, ha rövidtávra adjuk ki a lakásunkat, hogy nem köteleződünk el egy albérlő mellett. Tehát, ha például nem csak befektetési szándékból vettük az ingatlant, hanem távlati célunk, hogy mi magunk beköltözzünk, de addig is szeretnénk, ha pénzt termelne, nem csak állna üresen, akkor a lehető legjobb választás az Airbnb. 

 

A hátrányok

A sok előnye mellett természetesen vannak hátrányai is az Airbnb-nek, hiszen ha őszinték akarunk lenni, nem tagadhatjuk le, hogy egy ilyen lakás menedzselése sok időt vesz igénybe. Mikor azt mérlegeljük, hogy ingatlanunk rövid- vagy hosszútávú kiadással hoz-e több hasznot, azt is számba kell venni, hogy bár egy albérlő kevesebb bevételt termel, de ha szerencsénk van, és évekre ugyanannak a megbízható családnak tudjuk kiadni a lakást, akkor szinte semmennyi időt nem kell rászánnunk a szabadidőnkből a menedzselésre – de valljuk be, azért ez elég ritka eset.

Természetesen, ha a nagy bevétel érdekel, akkor mindenképpen a rövidtávú kiadás ajánlott, és a jó hír, hogy mindezt nem is kell egyedül csinálnod. Hiszen senki nem várja el tőled, hogy azonnal átlásd az Airbnb kiadással kapcsolatos minden teendőt, hogy rögtön megtanuld mindazt a trükköt, amit a több éve ezzel foglalkozó cégek már kitapasztaltak. Ezért vagyunk mi, hogy segítsünk az elindulásban, hogy elmondjuk neked minden lehetséges buktatót és kihasználható előnyt, amit ez a rendszer nyújtani tud.

Nem kell több időt belefektetned, mint amit egy albérletkiadásra szánnál, hiszen mi évek óta rövidtávú lakáskezeléssel foglalkozunk, elintézünk minden szükséges teendőt azért, hogy neked semmi dolgod ne legyen. Segítünk a lakás berendezésében, profi befotózásában, elmondjuk, mire kell figyelni a feltöltéssel kapcsolatban, hogy a lehető legtöbb turista válassza a te lakásodat. Fogadjuk a vendégeket, akiknek több nyelven állunk rendelkezésére, hogy otthonosan érezzék magukat nálunk. Elintézzük a vendégek közötti szükséges takarítást, mosást, karbantartást, 24 órában a vendég rendelkezésére állunk, hogy ne neked kelljen ezekkel foglalkoznod. 

Keress fel minket, nézd át szolgáltatásainkat, válaszd ki a számodra legmegfelelőbb csomagot, dőlj hátra, és élvezd, hogy a lakásod önállóan pénzt termel!

2020-08-09T10:13:20+00:00 2020. augusztus 9.|Kategóriák: cikk|